Uurijad korjasid andmeid seitsmest riigist, 164 naiselt, kes võtsid raseduse ajal Pregabalinit ning 656 rasedalt naiselt, kes ravimit ei võtnud. Naistega võeti teist korda ühendust, kui nad olid sünnitanud.

Rasedatel, kes võtsid Pregabalini esimesel trimestril oli kolm korda suurem tõsise sünnidefekti näit võrreldes naistega, kes ravimit ei võtnud. Kuus protsenti neist rasedustest, mille ajal võeti ravimit, lõppesid sellega, et vastsündinul oli tõsine sünnidefekt. Raseduse ajal ravimit mitte tarvitanute seas oli tõsise defekti sagedus 2%.

Uuringu autor Ursula Winterfeld, kes muuhulgas töötab Šveitsis, Lausanne'i Ülikooli haigla juures, ütles, et vaja on teha lisauuringuid, kuid juba selle uuringu tulemusi tuleb tõsiselt võtta.

„Selline oluline juhtumite arvu kasv annab alust soovitada mitte kirjutada Pregabalini välja raseduse ajal. Lisaks tuleb selle väljakirjutamist tõsiselt kaaluda, kui patsiendil on plaanis last saada või on oht plaaneerimata raseduseks."

Tõsisteks sünnidefektideks on südamehäired ning kesknärvisüsteemi või teiste organite struktuursed probleemid. Pregabalini tarvitanud naiste poolt sünnitatud lastel esines kuus korda enam kesknärvisüsteemi häireid kui neil, kes ravimit ei võtnud.

Autor rõhutab, et uurimisaluseid naisi oli põhjalike järelduste tegemiseks liiga vähe ning paljud naised võtsid samal ajal ka teisi ravimeid. Seega on vaja läbi viia täiendavaid teste.

Rasedad, kes ravimit tarbisid, võtsid seda peamiselt neuropaatilise valu leevendamiseks. Teisteks juhtudeks olid psühhiaatrilised hädad, epilepsia ning rahutute jalgade sündroom.