Vanemuise haldusjuht Kalle Kukk ütleb, et antud buss on on Vanemuise oma, mida renditakse välja vaid oma kulusid katvas mahus. "See maht järjest väheneb ning juhtkonnaga on arutatud varianti omandada reisijateveo litsent. Hetkel pole seda tõsiselt kaalutud, kuna teatri põhitegevus on siiski seotud teatrivedudega. Oleme probleemist teadlikud, et meie tegevusele vaadatakse sellepärast viltu, et omame tegevusluba omal kulul tehtavale reisijate veole. Peame lähitulevikus ikkagi maha istuma ja otsustama, kas vahetame vastavat luba või lõpetame igasugused muud sõidud," ütles Kukk Delfile.

Selle bussiga on tõepoolest käidud ka välissõitudel, mille eest on tasutud ametlikult. Eelmine aasta Taani, kui ma ei eksi (sõidu tellis Taisto bussid, Põlva jalgpalluritega), Poola suusareisil ei ole käidud, käidi Austrias, tellis Ole Rai. TAM (Tartu Akadeemiline meeskoor) on meie bussi kasutanud oma sõitudeks, kuna neil on suur kollektiiv ja sellise kohtade arvuga busse palju võtta ei ole. On ka teisi välissõite olnud. Eks ka teised teatrid, kes selle projekti raames bussid said, on otsinud erinevaid variante," selgitas Vanemuise haldusjuht lugeja väidete tagamaid.

Bussiprobleem on Kuke sõnul isegi natuke laiem ja haarab ka teisi teatreid seoses publiku vedamisega. "Veame ju oma publikut (näiteks Obinitsa projekt, Valga teatrikülastajad, eelmise aasta projekt bussiga teatrisse), kes küll otse meile ei maksa, maksab kas reisi korraldajale või siis on see maksumus liidetud pileti hinnale - tegelikult me ei tohiks neid vedada," sõnas Kukk ja nentis, et probleem on mingil määral olemas ja sellega lähitulevikus ka tegeletakse.