Nähtus, mida nimetatakse ka "suhkrunäoks" võib tekkida, kui inimesed teevad läbi kõrge suhkrusisaldusega dieeti, mis põhjustab ägeda akne, tekitab kotid silmade alla ja üleüldise kaame nahavärvi.

Teadlased hoiatavad, et probleemi märkamata jätmine võib põhjustada rohkem kahju kui paljud inimesed arvatagi võivad. Doktor Tamara Griffiths Brittide nahaarstide assotsiatsioonist selgitas väljaandele Independent, et magus toit on kõrge glükeemilise indeksiga, mis toob kiiresti suhkru kehasse ja tekitab ka suure hormooni insuliini kõikumise.

Aja jooksul võib see põhjustada insuliini resistentsust ja diabeeti, mis võib kiirendada vananemisprotsessi. " Suhkur häirib kollageeni siduvust, mis omakorda kaotab naha värske ja särava ilme. Kõrge suhkrusisaldusega toit võib mõjutavad otseselt naha vananemist, sest selline toit kahjustab glükeerimist. Selles protsessis seotakse kollageeni ja teised naha komponendid.

Toidud, mis vabastavad energiat aeglaselt ja järjepidevamalt kaitsevad ka nahka enneaegse vananemise eest.

Teised teadlased hoiatavad, et kui suhkur on toitumise protsessis liiga suur kuivataja, võib see vastupidiselt suurendada naha rasususe tootmist, mille tagajärjeks ongi rasvane naha ja akneline näonahk.

Kui toituda tervislikult, tasakaalustada oma menüü ja harrastada tervislikke eluviise, pole ka põhjust kõrge suhkrusisaldusega toiduainete tarvitamiseks muretsemiseks. Brittide nahaarstide assotsiatsioon soovitab kasutada mitte rohkem kui 30 g suhkrut oma päevases toidukoguses.