Ükski teine linn Taanis ei küündi mahetoidu pakkumisega nii lähedale kui Kopenhaagen seda teeb ja usutakse, et nii suures ulatuses mahetoitu pakkuv linn on sellise näitaja poolest maailma suurim.

Kopenhaageni ametnikud seadnud 2007. aastal eesmärgiks, et just lastehoidudes, koolides ja hooldekodudes pakutaks 90% ulatuses mahetoitu. Kõik eelpool mainitud asutused on aga tegelikkuses eesmärgi ületanud - praeguseks pakutakse nendes 94% mahetoitu. Samal ajal on aga ühis- ja kohalikes köökides ning koduhoolduse teenuse pakkujate seas mahetoit kasutusel ainult 60% ulatuses.

Ametnikud püüavad siiski jääda tagasihoidlikuks ja on seadunud eesmärgiks, et 51% pakutavatest toitudest võiks olla mahetoit, sest paljud avalikud söögikohad sõltuvad ikkagi suuresti eelküpsetatud ja eelpakendatud toidust.

Mahetoidule üleminek toimus samadel eelarve jaotamise reeglitel nagu varem, ainult mahetooted ise olid pisut kallimad. Linna sõnul on püütud pakutavatel mahetoitudel teha kuumtöötlemist nullist, osta kaupu vastavalt hooajale, kasutada vähem liha ja viia võimalikult madalale toidujäätmete hulgad.

"Üleminek mahepõllumajanduslikule eluviisile on täielikult kooskõlas rohelise Kopenhaageni linna profiiliga. Kopenhaageni linn on seadnud oma standardiks rohelise eluviisi. Kaitseme oma elukeskkonda ja aitame mahetoidu kasutusega tagada ka puhtama joogivee," ütles linnapea Frank Jensen.

"Püüame viia võimalikult kõrgele iga kodaniku elukvaliteedi, kes on sõltub iga päev toidu kättesaadavusest linnakeskkonnas.Seega on minu jaoks väga oluline, et tervislik ja maitsev toit oleks tagatud Kopenhaageni koolides, hooldekodudes, varjupaikades ja lasteaedades," lisas linnapea.

Kopenhaagenis on umbes 900 kohaliku omavalitsuse kööki, kus valmistatakse toitu umbes 11 tonni aastas. Linn pakub lõunaid hooldekodudes, lasteaedades, koolides ja suurtes " EAT " köökides, mis jagavad üle 6000 värskelt valmistatud toiduportsjoni iga päev.