"Koondame oma tegevuse mobiiliäris nendele aladele, kus võime silma paista: ettevõtetele, kes hindavad andmete turvalisust, seadmehaldust ning Continuum-funktsionaalsust, samuti tarbijatele, kes samu asju hindavad," ütles Mićrosofti pressiteate vahendusel ettevõtte tegevjuht Satya Nadella.

Nadella sõnul Microsoft siiski Windows Phone operatsioonisüsteemi arendamisest täielikult ei loobu.

Soome meedia teatas täna hommikul, kuidas tellitud bussid Microsofti Tampere ja Espoo osakondade töötajaid Espoosse teavituskogunemisele kokku viisid. Ühelegi töötajale ei olnud öeldud, milles asi, kuid kõik kartsid halvimat. Selle, et Microsoft oma tegevuse Soomes sisuliselt peatab, avaldas Helsingin Sanomat anonüümsele firmaallikale tuginedes. Pisut hiljem järgnes ka Microsofti ametlik teade.

Mullu suvel oli Microsofti palgal Soomes 3500 inimest, kellest 3200 olid tegevad mobiilide tootmises ja arendamises. Ettevõte teatas mullu 2300 inimese koondamisest, kuid praeguseks ei ole kõiki koondamisi sellest portsust veel läbi viidud. Täna teatatud koondamisega koos on ettevõtte mobiiliüksuse töötajaskond Soomes aastaga siiski peaaegu nullini viidud.

2014. aastal ostis Microsoft Nokialt mobiilide tootmise ja arendamise üksuse 5,44 miljardi euroga. Tehing aga ei olnud Microsofti seisukohalt eriti õnnestunud, sest mullu kandis ta kogu ostuväärtuse bilansis maha, müüs mitte-nutifoni tootmise ja pani suurema osa arendamistegevustest kinni.

Microsofti operatsioonisüsteemi turuosa oli tänavu kevadeks uurimisfirma Gartner andmeil kahanenud all ühe protsendi.