Swedbanki klienditeenuste juhi Ulla Ilissoni sõnul on klientide jaoks kõige suurem muudatus see, et suureneb nende automaatide hulk, kust sularaha saab nii välja võtta kui ka masinasse panna. "Selline otsus tuli paljuski klientide tagasiside põhjalt ning masinaid vahetatakse välja nii linnades kui ka väiksemates maakohtades," märkis Ilisson.

2015.aasta lõpus ja 2016.aasta esimeses kvartalis vahetas pank välja 80 vana sularaha välja (ATM) masinat uute vastu ning paigaldati 17 kahesuunalist (RATM). Lisandusid ka mitmed täiesti uued kohad, kuhu kahesuunaline masin paigaldati. Nii said uue automaadi Paldiski, Kilingi-Nõmme, Kunda, Vändra, Otepää. Lisaks paigaldati sularahaautomaadid Tõstamaale ja Võsule, kus enne sularaha väljavõtmise võimalust polnud.

Ilissoni sõnul vahetab pank käesoleva aasta jooksul välja järgmised 100 masinat. "Tegemist on pideva protsessiga ning sellest sajast oleme osad juba ka ära vahetanud. Lisaks tuleb aasta teises pooles 10 uut RATMi tüüpi masinat," märkis ta. 2016.aasta lõpuks on kogu masinapargis 180 uut ATM-i ja ligi 30 uut RATM-i.

"Vahetame masinaid seni, kuni oleme kõik oma senised vanad automaadid uute mudelite vastu välja vahetanud. Esialgse plaani järgi lõpetame 2018.aasta esimeses pooles," lisas ta.

Swedbankil on Eesti suurim pangaautomaatide võrk: pangal on täna kokku 423 sularahaautomaati, millest 325 on ATMid (sularaha välja), 92 RATMi (kahesuunaline, sula sisse ja välja) ning 6 BNA-d (sularaha sisse). Lisaks paigaldas Swedbank 2016.aastal üle Eesti maapiirkondadesse 32 makseterminali kohalikesse poodidesse, kust kliendid saavad sularaha välja võtta.