Salva Kindlustuse AS kindlustusdirektor Urmas Kivirüüdi sõnul sagenesid aprillis võrreldes varasemate kuudega oluliselt varakindlustusjuhtumid. "Kuigi sagedasemad juhtumid olid seotud veesüsteemi lekete või seadmete-masinate purunemisega, jäi aprilli ka mitu suuremat põlengut. Tulekahjus said kannatada üks elumaja ning kaks abihoonet, mille igaühe taastamismaksumus jääb ligi 20 000 euro juurde," lausus Kivirüüt. Varakindlustuskahjusid hüvitas Salva eelmisel kuul kokku 101 000 eurot.

"Enne puhkustehooaega ning ka suvekuudel tehtavaid remondi- ja ehitustöid on mõistlik läbi kaaluda oma koduse varaga seotud riskid. Aprilli suurim põleng sai alguse näiteks ketaslõikuriga hooletust ümberkäimisest ning kuna näiteks tulekahjud on reeglina väga kulukate ja raskete tagajärgedega, siis maksab paar korda aastas üle kontrollida nii kindlustuslepingu tingimused kui kaitse ulatus," lisas Kivirüüt.

"Julgustan kõiki kliente võtma see 15-30 minutit, et rääkida oma kindlustusandjaga läbi lepingu sisu ja enda ootused. Ainult nii saab tagada soovitud kaitse oma varale."

Aprillis maksis Salva Kindlustus liikluskindlustushüvitisi 326 400 euro ulatuses, mida on kolmandiku võrra enam kui aasta varem. Kaskokindlustuse kahjusid hüvitati 326 100 eurot, mis on võrreldes möödunud aasta sama ajaga kasvanud 20%.