Ajal, kui maailma suuruselt teine majandus on aeglustumas ning on probleeme väga vajalike reformide läbiviimisega, peaksid majandustudengid Hiina ülikoolides õppima õppekavade järgi, mis koosnevad vähemalt poolenisti marksistlikest ainetest, muidu muutuvad nad sotsialistliku majandussüsteemi hauakaevajateks, öeldakse professorite pöördumises, vahendab AFP.

Tegemist on Hiina kommunistliku partei järjekordse katsega suruda oma ideoloogiat auditooriumidesse. President Xi Jinping, kes on tugevdanud meedia tsenseerimist ja võitlust teisitimõtlejate vastu, on kutsunud kommunistlikku parteid üles suurendama kontrolli ka ülikoolide üle.

„See on oma olemuselt ideoloogiline klassivõitlus, kus kodanlik klass põrkab kokku töölisklassiga hariduses,“ ütles üks kirjale allakirjutanutest teisipäeval Hiina riiklikule ajalehele Global Times, lisades, et kirja toetavad kümned õpetlased. „Kuidas saab lubada sotsialistlikul ülikoolil koolitada selliseid inimesi, kellest saavad sotsialistliku majandussüsteemi hauakaevajad?“

Kirjas ei öelda, kas sakslast Karl Marxi ei peaks samuti lääne inimeseks nimetama.