Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul plaanitakse juba juunikuu jooksul avada klientidele võimalus maksta Tele2 kuuarvega Android operatsioonisüsteemiga nutitelefoni äppide, muusika, mängude, filmide, ajakirjade ja e-raamatute eest.

“Inimene saab ostu hetkel valida, kas ta maksab kohe krediitkaardiga või kuu lõpus koos oma igakuise mobiiliarvega, mis on lihtsam ja mugavam ning teeb ostud Google Play’st kättesaadavaks ka neile, kel polegi krediitkaarti,” rääkis Aron, kelle sõnul kasutavad 80% Tele2 klientidest Android operatsioonisüsteemiga nutitelefone.

Äppe saavad ilma krediitkaardita osta nii Tele2 lepingulised kliendid kui kõnekaardi omanikud. Rakenduste ja meelelahutuse tellimise ühekordne limiit on 15 eurot ning kuupiir 150 eurot, mille ületamisel tuleb kasutada krediitkaarti.

Mobiiliarvet saab kasutada nii uute rakenduste kui ka olemasolevatele lisade tellimiseks. Aroni sõnul Tele2 vahendamise ja krediteerimise eest mingit teenustasu ei küsi.

“Tele2 on võtnud strateegiliseks eesmärgiks hakata pakkuma suurimat valikut teenuseid, mille eest saavad inimesed maksta mugavalt koos mobiilioperaatori kuutasuga. Oleme valmis võtma endale krediteerimisriski, sest usume, et mobiilsed maksed on tulevik ning aastaks 2020 tehakse Eesti jaeturul mobiilseid makseid juba miljardi euro eest,“ prognoosis Aron.

Windows Phone’i rakenduste eest on Tele2 igakuise mobiiliarvega võimalik maksta juba alates mai algusest, mil Tele2 sõlmis sarnase lepingu Microsoftiga.

Aprillis avas Tele2 oma klientidele mobiilse rahakoti teenuse, millega on võimalik ligi 40 toidukohas üle Eesti tasuda mobiiliarvega.