Järgmise aasta sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kasvuks ennustab OECD aga kolm protsenti, mis on pisut rohkem kui sügisel (2,9%).

OECD hinnangul hakkab majanduskasv tuleval aastal kiirust koguma kui Eesti Euroopa kaubanduspartnerite majandus samuti tugevneb. Seni toetab SKT kasvu peamiselt suurenev sisetarbimine.

OECD hinnangul on Eesti riigi finantsseis kergelt paranev, kuid avaliku sektori võlatase on väga madal. Organisatsiooni analüütikute hinnangul oleks asjakohane struktuurset ülejääki pisut vähendada ning suurendada avaliku sektori majanduskasvu stimuleerivaid kulutusi, sealhulgas investeeringuid haridusse ja taristusse.

Samuti märgivad organisatsiooni analüütikud, et tööjõu tootlikkus vähenes 2015. aastal ning on taastunud ainult osaliselt. Efektiivsust kasvataks analüütikute sõnul välis- ja kodumaiste institutsioonide vahel süvenev teaduskoostöö, taristu tugevdamine ning ettevõtete pankrotiprotsessi lihtsustamine. Ka tõstaks madalapalgaliste töötajate efektiivsust parem kutseõpe.

Tänavuseks inflatsiooniks ootab OECD 0,4 ja tulevase aasta inflatsiooniks 1,8 protsenti. Töötuse määr tõuseb organisatsiooni analüütikute hinnangul tänavu 6,3 ja järgmisel aastal 6,4 protsendini.