"Eeldame, et need on praegusel või madalamal tasemel pikema ajaperioodi vältel ja kindlasti kauem kui kestab meie varaostuprogramm," ütles Draghi istungijärgsel pressikonverentsil intressimäärade kohta.

Draghi sõnul aitavad meetmed alandada laenamise kulu ja parendavad üldist krediidivõimalust. 8. juunil alustab EKP rahatrükiprogrammi laienduse raames ettevõtete võlakirjade ostmist.

Keskpanga juht märkis ka, et majanduskasv euroalal silmanähtavalt toimub. Täna tõstis EKP euroala majanduskasvu prognoosi seniselt 1,4 protsendilt 1,6 protsendile.

Draghi sõnul on euroala majanduskasvu väljavaadet on halvendanud arenevate turgude kehv kasvutempo. Eraldi märkis ta majanduskasvu pidurdava tegurina ära Suurbritannia EList väljumise või ELi jäämise referendumi.

Euro reageeris Draghi pressikonverentsile ja sellele eelnenud intressimäärade avalikustamisele kukkumisega valuutaturul, vajudes USA dollari suhtes tasemeni 1,1171 dollarit euro eest. Ajakirjanike küsimustele vastates nentis Draghi, et euro kurss ei ole eraldi poliitika objekt ega majanduskasvu ja hinnastabiilsuse jaoks tähtis.

Pärast EKP otsust võtsid kursi allapoole ka Euroopa aktsiaturud; kauplemispäeva alguses plussis olnud indeks Stoxx Europe 600 vajus pärastlõunaks miinusesse.