FIFA kolm endist tippfunktsionäri, sealhulgas Sepp Blatter, suutsid viie aasta jooksul preemiate ja palgatõusude näol kulutada endale 79 miljon franki. Need rahakulutused määrasid nad endale ise ja ka allkirjastasid kulutused, kirjutab Bloomberg.

Blatteri, FIFA peasektretäri Jerome Valcke ja endise finantsjuhi Markus Kattneri lepingud saadeti Šveitsi peaprokurörile ja informatsiooni jagatakse USA justiitsministeeriumiga, teatas räna FIFA.

Eile otsiti taas FIFA peakorter läbi.

Šveitis ja USA prokurörid on algatanud terve rea juurdlusi jalgpallis korruptsiooni ning 2018. ja 2022. aasta maailmameistrivõistluste koha otsustamise kohta Venemaal ja Kataris. FIFA presidendivalimiste eel mullu mais löödi seitsmel FIFA ametnikul käed raudu ja nad anti USAle välja korruptsioonisüüdistuste tõttu. Kuigi Blatter valiti taas organisatsiooni juhiks, astus ta mõned päevad hiljem korruptsioonisüüdistuste tõttu tagasi.

Kuigi need tegelased vallandati, maksis FIFA neile ikka täies ulatuses töötasu edasi ning tasus ka nende kohtuvaidluse kulud. FIFA teatas, et mõlemas osas on rikutud Šveitsi seadusi.