Just need kaks viimast peaks tema sõnul tegema Iraani atraktiivseks partneriks.

Iraani kaubanduskoja asepresident Morteza Allahdad tunnistas, et varasemate sanktsioonide tõttu on riigil vähe kaubanduspartnereid, neist peamised Hiina ja Araabia Ühendemiraadid, kuid sanktsioonide lõppedes on huvi nende vastu hüppeliselt kasvanud. Prantslased tegutsevad autotööstuses ning hiljuti allkirjastati koostööleping riiki külastanud India peaministriga.

Peamiste Eesti ettevõtetele huvipakkuvate äritegemise võimalustena tõid sealse kaubanduskoja esindaja välja infotehnoloogia (eelkõige finantstehnoloogia, uute interneti- ja mobiiliteenuste, B2B e-äri teenuste ja andmeanalüüsi valdkonnad), jäätmekorralduse (elukondliku-, tööstus-, põllumajandus- ja elektroonsete jäätmete taaskasutus), veemajanduse ning kasvava energianõudluse.

Allahdadi sõnul muutub Iraani majandus üha mitmekesisemaks. Kui 1995. aastal andis riigi sisemajanduse kogutoodangust (SKT) 56% nafta ja gaas, siis eelmisel aastal andis see sektor vaid 23% SKTst.

Iraani kaubanduskoja esindajad tõid välja sealse hea internetiühenduste taseme. „See võib üllatusena tulla, aga 42% Lähis-Ida internetiühendustest on Iraanis,“ tõdes Allahdad.