"Eile õhtul Frankurdist kell 12.00 öösel saabuma pidanud lennuk jäi 1 tunni hiljaks. Tallinna lennujaama kodulehel oli saabumisajaks märgitud 01.00. Kui lennuk saabuma hakkas pandi lennujaam lihtsalt kinni seoses radade rekonstrueerimisega. Mingit infot lennujaama kodulehel aga polnud selle kohta... Tegelikult suunati lennuk enne kella 01.00 Helsingi lennujaama kus inimesed on öö otsa istunud külmas lennujaamas 13€ toiduvautšeriga."

Lennujaama selgitus

Kõikidele lennufirmadele sealhulgas Lufthansale, mis pidi saabuma algselt veidi pärast keskööd, oli antud teada, et lennurada pannakse kinni kell 00.30. Lennujaama infotöötaja sõnul oli lennuki hilinemine kahjuks niivõrd suur, et rada ei olnud võimalik enam töös hoida ja seda eelkõige lennuraja rekonstrueerimistööde tõttu.

Öösel saabuma pidanud reisijad jõuavad Tallinna täna kell 10.30.

Tallinna Lennujaama käitusdirektor ja juhatuse liige Einari Bambus on varasemalt öelnud, et graafikujärgsete lendude puhul ei tohiks lennuliikluses tõrkeid tekkida, kuid hilinemiste korral võib esineda olukordi, kus hilinev lend suunatakse maanduma Tallinna lennujaama asemel Helsingis või Riias.

Piirangutest on varakult teavitatud kõiki lennufirmasid ja lennujaama partnereid ning teisi asjassepuutuvaid asutusi. Suvise lennugraafiku koostamisel on lennufirmad piirangutega juba arvestanud.

Piirangud rakenduvad eelkõige öisele lennutegevusele, mille käigus on 2016. ja 2017. aastate kevad-suvi-sügis perioodidel lennuväli lennuliiklusele ajavahemikul kell 00:30 kuni 06:00 teatud öödel suletud Ehitustööde erinevate vaheetappide käigus muudetakse lennuraja pikkust mitmel korral.