„Ma usun, et Brexit annab globaalsele majanduskasvule hoogu,“ rääkis peavoolule vastupidiste arvamuste poolest kuulus Faber populaarsele USA investorite kanalile CNBC. „See annaks teistele riikidele ajendi halvasti juhitud Euroopa Liidust lahkumiseks,“ rääkis Faber.

Investeerimisraporti Gloom, Doom & Boom (eesti keeles võiks see kõlada umbes hämarus, hukatus ja õitseng- toim.) väljaandja, üleilmselt tuntud investeerimisguru kinnitas, et kui briti hääletavad 23. juunil euroliidust lahkumise poolt, on see on riigi jaoks samm õiges suunas.

Lisaks sellele usub Faber, et väikeriikide Horvaatia, Eesti ja Malta käsi käiks samuti iseseisvana oluliselt paremini kui suure süsteemi osana.

Euroopa Liidul on 28 liikmesriiki, mis tegutsevad ühisturu tingimustes ning kus kaubad ja teenuseks peaksid vabalt liikuma. Briti peaminister David Cameron nimetas Brexitit sajandi hasartmänguks, kuid Faber kinnitab, et Suurbritannia peaks selle riski võtma lisades, et Euroopa Liit on üks suur bürokraatlik impeerium.

Faberi sõnul ei oleks Brexit mingi katastroof. „Vastupidi, see oleks parim asi, mis brittidega üldse juhtuda saaks,“ kinnitas ta.
Faber toob oma näiteks Šveitsi, mis ei ole ei Euroopa Liidu ega Euroopa majandusühenduse liige, kuid kellel läheb paremini kui ühelgi teisel Euroopa riigil.