Toiduvaldkonna teenuseid ja tooteid tutvustab Vallikääru aasal üle 27 000 ruutmeetrisel pinnal tänavu kokku rohkem kui 300 eksponenti. Grillfesti läbi aegade suurima, Hiiumaa toidukultuuri tutvustava restorani telgi kõrgus ulatub seitsme meetrini ning restoraniala suurus on 400 ruutmeetrit.

Grillfesti kvaliteetset kulinaarset programmi vürtsitab Jamie Oliveri meeskonnast pärit maailmakuulus lihunik ja lihameister Marco Peerdeman, kes tuleb Grillfestile veiselõikamise maailmaklassi näitama Inglismaalt. Festivali käigus tutvustab Toiduliit Eesti parimaid toiduaineid 2016, pärjatakse festivali parim söögikoht ja antakse üle ka Jamie lemmik 2016 märgid.

Grillfestil viiakse traditsiooniliselt läbi kolm Eesti grilliliidu suurvõistlust hooaja kümnest võistlusest, milleks on Koolidevahelised Eesti meistrivõistlused grillimises - Grillium, Eesti meistrivõistlused grillimises - Grillfest ja Eesti rahva barbecue võistlus – BBQ, kus võistlejad võtavad rammu neljas erinevas voorus. Kaugeim ja eksootiliseim meeskond tuleb võistlema Maltalt.

Toimub ka Eesti grilliliidu aastaauhindade üleandmine Eesti Grilli Gala 2016, kus pärjatakse parimad grillitooted kuues erinevas kategoorias nii Nielseni müügitulemuste kui Grilliliidu kohtunike hinnangu alusel.

Festivali esimesel päeval viiakse esmakordselt läbi sporti ja tervislikku toitumist esiletõstev Grillfest Bikini Fitness konkurss, lisaks sellele on spordisõpradel võimalus laupäeval Viasati telgis koguda autogramme neljalt Eesti kuulsaimalt sõudjalt, kes augustis Rio olümpial Eestit esindavad.

Grillfesti esimese päeva kultuuriprogrammis säravad Sven Lõhmuse artistide suvegalal Getter Jaani, Laura, Grete Paia, Black Velvet ja Mr. Happman. Festivali teise päeva oodatuimaks meelelahutussündmuseks on Grillfestil esimest korda toimuv suur tantsuõhtu Anne Veskiga. Mõlema festivalipäeva lõpus toimuvad After Grill meeleolukad jätkupeod, kus esinevad Terminaator, Black Velvet, Metsatöll, Koit Toome jpt.

Grillfest jätkab ka sel aastal partneritega heategevuslikku koostööd - kohapeal toimub mitmeid heategevuslikke ettevõtmisi, mille tulu suunatakse kohalikele toetust vajavatele organisatsioonidele nagu Toidupank, Pärnu toimetulekukool ja Pärnu raamatukogud.

Hea Toidu Festival – Grillfest on kasvanud Põhja- ja Baltimaade suurimaks toidufestivaliks. Möödunud aastal toimunud Grillfesti külastas 50 000 toiduhuvilist Eestist ja välismaalt, toiduvaldkonna tooteid ja teenuseid tutvustas 250 eksponenti.