Hiiu Leht kirjutas täna, et sel nädalal Hiiumaa ettevõtjatega kohtunud riigifirma TS Laevad juht Kaido Padar ei lubanud kindla sõnaga, et parvlaevad Tiiu ja Leiger alustavad ühendust Hiiumaaga 1. oktoobril nagu varem lubati ja ettevõte otsib juba kahte varulaeva.

Tallinna Sadamast öeldi Ärilehele, et põhimõtteliselt on õige, et TS Laevad otsivad kahte uut varulaeva, kuid asi pole selles, et Tiiu ja Leiger ei saaks lubatud tähtajaks valmis.

Kuna tänaseks on teada, et 1. oktoobriks ei jõu liinile vaid parvlaev Piret, siis tuleb otsida üks asenduslaev. Lisaks sellele on TS Laevadel vajadus viienda aluse järgi, mis pandaks liinile siis kui mõni teine laev peaks rivist väljas olema.

"Lepingu järgi tuleb laev asendada 24 tunni jooksul ja maandades kõiki riske. Kõik laevad on uued ja meeskonnad uued ning teiste operaatorite kogemus on näidanud, et tõrgeteks tuleb valmis olla, siis sellest tulenevalt otsime kohe kahte laeva," selgitas Tallinna Sadama ja TS Laevade pressiesindaja Sirle Arro.

Hetkel ei ole täpselt teada, kuidas uued laevad Saaremaa ja Hiiumaa liini vahel alguses jagunevad.

"See sõltub mõnevõrra asenduslaeva(de)st, millede osas on otsused veel tegemisel ja läbirääkimised veel käimas. Info saab nii meediale kui ka meie tulevastele klientidele edastatud niipea kui see on võimalik," ütles Arro.