Viimati jäi eluaseme hinnaindeksi aastamuutus alla 2% 2010. aasta esimeses kvartalis, mil see oli -5,5%, teatas statistikaamet.

Eelmise aasta algusega võrreldes on korterite hinnad tõusnud 3,1% ja majade hinnad langenud 0,5%.

Korterite hinnad jäid aastavõrdluses samale tasemele Tallinnas, aga tõusid Tallinnaga külgnevates piirkondades, Tartus ja Pärnus 9,9% ning ülejäänud Eestis 6,8%.

Eelmise kvartaliga võrreldes langesid korterite hinnad 0,2% ning majade hinnad jäid samale tasemele. Korterite hinnad langesid Tallinnas 1,5% ning tõusid Tallinna ümbruses, Tartus ja Pärnus 1,8% ja ülejäänud Eestis 3,2%.

Eluaseme hinnaindeks näitab kodumajapidamiste poolt eluaseme soetamiseks tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust. Eluaseme hinnaindeks arvutatakse korterite ja majade (ühepereelamud, paarismajad ja ridaelamud) kohta.

Omaniku kasutuses oleva eluaseme hinnaindeks langes kvartaliga 1,1 ja aastaga 3,5% protsenti. See indeks iseloomustab kodumajapidamiste seisukohast uute eluasemete soetamise ning eluaseme soetaja ja kasutajana tehtavate muude kulutuste hinnamuutust. Indeks koosneb neljast osast: eluaseme soetus, muud eluaseme soetusega seotud teenused, eluaseme kapitaalremont ja eluaseme kindlustus.