Reisiuudiste väljaande Expedia andmetel ei ole maailma kõige nudistlikum rahvas sakslased, nagu võiks arvata, vaid hoopis austerlased.

Uuringust selgus, et kolmandik austerlastest on enda elu jooksul riided seljast heitnud, et rannamõnusid nautida. Tegemist on eriti kurioosse statistikaga, arvestades, et Austrial puudub merepiir.

Uljad sakslased on austerlaste järel tublil teisel kohal: nende seast on umbes neljandik inimestest elu jooksul nudistina suvitanud.

Olenemata isiklikest eelistustest riiete kandmise ja mittekandmise osas tunnistas umbes kolmveerand nii austerlastest kui sakslastest, et ei vaata viltu neile suvitajatele, kes rannamõnusid alasti naudivad.

Uuringus osales üle 11 000 inimese 24 riigist ning teiste faktide seas tuli välja ka näiteks tõik, et üldises mõttes heidavad mehed meelsamini riided seljast kui naised.

Kui eurooplased ja ladinaameeriklased on võrdlemisi avatud nudistlike päevituskommete osas, selgus uuringust ühtlasi, et kõige konservatiivsemad on selles küsimuses asiaadid.