Mõistagi on iga suve hitt-tooteks maasikad ning sooja maikuu tõttu on maasikad ka kaup, mis ei puudu pea üheltki Nõmme turu letilt. Kui Poola maasikate kilohind algab paarist eurost, saab odavamad Eesti maasikad kätte 3-3.50-eurose kilohinnaga.

Sortidest on levinumad "Polka" ja "Rumba" ning keskmine maasika kilohind jääbki umbes 4 euro kanti. Enamik turul olevatest maasikatest on pärit Lõuna-Eestist: Tartu- ja Põlvamaalt. Uurides müüjatelt, millised need kõige magusamad maasikad on, kiidavad tädikesed just "Rumbat". Erinevate lettide juures maasikaid proovides pean nõustuma ning lahkun isegi karbitäie Põlvamaalt pärit "rumbadega".

Lisaks maasikatele lähevad hästi kaubaks ka murelid, ent suurem osa müüjatest kaupleb Ungarist pärit "eriti magusate" murelitega. Murelite keskmine kilohind jääb kusagile 6 euro kanti

Esimesed kukeseened

Lisaks marjadele on lettidele jõudnud ka teised suvekuulutajad: kodumaised herned, türgi oad, tomatid, kartulid, kukeseened, kurgid, lillkapsad ja kõik muu, millest maitsemeeled pika talve jooksul puudust on tundnud.

Tomatite ja kurkide keskmine kilohind jääb 3-4 euro kanti, suhkruherneste hind aga varieerub 10-14 euro vahel. Värske kartuli saab turult kätte keskmiselt 3-eurose kilohinnaga. Kel aga rahast kahju pole, saab Nõmme turult soetada ka juba esimesi kodumaiseid kukeseeni. Enamasti Põlvamaalt pärit kukeseened maksavad keskmiselt 30 eurot kilo kohta.

Muide, mõned nädalad tagasi Kasulikus välja hõigatud repliik, nagu oleks Nõmme turu müüjad ebaviisakad, ei pea vähemalt tänast päeva arvestades paika. Minge turule ja küsige värskeid marju julgelt proovida: müüjad ei solvu ka siis, kui nende mureleid hapuks hindate.