Viimaste küsitluste järgi on Euroopa Liitu jäämise referendumi tulemusi võimatu ennustada, mistõttu on pangad tellinud oma eraviisilised lävepakuküsitlused, et saaks kasu lõigata, tehes tulemusele panuseid enne selle avalikku teatavaks tegemist ööl vastu reedet.

Londoni Citys öö läbi töötavatele pankuritele on varutud pitsat, sushit ja lõpmatul hulgal kohvi. Sisse on seatud spetsiaalsed „sõjakabinetid“.

Pankadele on antud juhised sularahaautomaatide rahaga täitmiseks, et vältida järjekordi ja pangajooksu.

Ametlikku lävepakuküsitlust seekord ei toimu, sest meediaettevõtted otsustasid seda mitte tellida, sest pole võimalik teada, kui täpne see võib olla.

Valmistudes turgude kõikumiseks lülitavad mõned pangad välja oma elektroonilise kauplemissüsteemi, sest referendumijärgse ebakindluse tingimustes võivad arvutid hakata ostma või müüma liiga kiiresti. Investorid võivad seega kaubelda ainult sõnaliste käskude abil, mitte arvutite kaudu.

Professor John Curtice, kes oli ainus Suurbritannia eelmiste parlamendivalimiste tulemuse õigesti ennustanu, on koostanud kuue viimase arvamusküsitluse keskmise, mille järgi peaks EL-i jäämise pooldajad saavutama neljaprotsendise võidu.

Daily Maili ja ITV Newsi küsitlus andis jäämise pooldajatele kuueprotsendise edu: 48 protsenti 42 protsendi vastu. 11 protsenti vastanutest ei olnud aga veel otsustanud.

Evening Standardi tellitud Ipsos Mori küsitluse järgi juhtisid jäämise pooldajad 52 protsendiga lahkumise pooldajate ees (48 protsenti). 12 protsenti teatas, et võib hääletama minnes meelt muuta.

Populuse internetiküsitluse järgi pooldas jäämist 55 protsenti ja lahkumist 45 protsenti.

Võimaliku häältelugemise järgse kaose märgina on City pangad, sealhulgas UBS, HSBC, Morgan Stanley ja Bank of America Merrill Lynch kirjutanud klientidele kirja, milles palutakse valmistuda segaduseks pärast referendumi tulemuse väljakuulutamist.