Tammiste asub ametisse 1. augustil 2016, teatas Levira ajakirjandusele.

„Tiidu näol on tegemist professionaaliga, kes tunneb põhjalikult telekommunikatsiooni valdkonda ja omab pikaajalist juhtimiskogemust rahvusvahelises ettevõttes. Mõlemad omadused aitavad tal oluliselt panustada Levira kõikide ärisuundade jätkusuutlikku arengusse,“ kommenteeris Levira nõukogu esimees Tõnu Nirk.

„Olen väga positiivselt meelestatud ja valmis koostööks Levira väga pädeva meeskonnaga. Meedia- ja pilveteenused ning ringhääling omavad järjest tähtsamat rolli meie digitaliseeruvas ühiskonnas ning mul on hea meel rakendada oma kogemusi nende valdkondade arengu huvides,“ ütles Levira juhi ametisse asuv Tiit Tammiste.

Kuni maini 2016 töötas Tammiste Telia Eesti AS-i tehnoloogiadirektorina, enne seda pikka aega erinevatel positsioonidel ettevõtetes EMT ja Eesti Telekom. Tammiste kuulub Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) juhatusse.

Üksmeelselt Tammiste kandidatuuri kinnitanud Levira nõukokku kuuluvad esimees Tõnu Nirk ning liikmed Helmut Egenbauer, Aymeric de Cardes, Roland Chedlivili, Tarmo Porgand ja Mario Sõrm.

Konkursi juhatuse esimehe leidmiseks kuulutas Levira välja tänavu aprillis. Levira eelmine juhatuse esimees Mart Einpalu lahkus omal soovil ametist 2. juunil 2016 ning kuni Tammiste ametisse asumiseni täidab juhatuse esimehe kohuseid Levira juhatuse liige Aare Siimon.

Levira on meedia-, pilve- ja ringhäälingu võrguteenuseid osutav ettevõte. Levira, peakontoriga Tallinnas, haldab üht suurematest serverimajutuskeskustest Balti riikides, mis vastab kõrgeimatele turva- ja töökindlusnõuetele.

Eestis toob Levira televaatajani ja raadiokuulajani enamiku Eestis levivaid tele- ja raadiokanaleid. Rahvusvahelistele telekanalitele ja meediaettevõtetele osutab Levira teleprogrammide väljastusteenuseid. Teletootmiseks on Leviral kolm liikuvat ülekandejaama ja otseülekannete võimekusega aerovideodroon.