Samuti ka euro suhtes pole nael veel nii madalal tasemel olnud peale 2013 aastat. Inglise Panga juhatuse esimees Mark Carney andis pressikonverentsi Londonis, kus ta tõi välja täiendavaid abimeetmeid takistamaks naela jätkuvad kukkumist peale referendumit, vahendas Bloomberg.

Naela kukkumine ja brittide otsus EL-ist lahkuda mõjub ka investorite usaldusele. Šotimaa investeerimisfond Standard Life Investments lõpetas tehingud 3,8 miljardid dollari ulatuses peale seda, kui esile kerkisid tagasinõuded ja tekkis ebakindlus Ühendkuningriikide kommertskinnisvara turu vastu. YouGov Pls ja Centre for Economics and Business Research teatasid teisipäeval, et pessimism majanduslikele väljavaadete osas kahekordistus peale 23. juuni referendumit.

Bloombergi majanduseksperdid hindasid kolme kvartaliti majandustulemusi ning usuvad, et Suurbritannia on libisemas majanduslangusesse ja ka keskpanga juht Carney on öelnud, et majandusväljavaaded on tõepoolest halvenenud.

Investorid seedivad ka arvatavast nõrgemaid majandustulemusi, mis näitab, et referendum pärssis majandust juba enne lahkumisšokki.