Kütusemahutite täitumise tõttu hakkasid kütuste maailmaturuhinnad langema ning kõige suurema languse tegi läbi bensiinihind, mis langes eile 25 dollarit tonni kohta. Diislikütuse hinnalanguseks kujunes 14 dollarit.

Viimastel kuudel on USA rafineerimistehased panustanud bensiininõudluse kasvule ning tõstsid bensiini tootmismahte, sest aastane bensiininõudluse kasv oli mõned kuud tagasi 6%. Tänane seis on aga nukram, sest bensiininõudluse kasv on viimastel nädalatel ootamatult langenud kahele protsendile. See on toonud kaasa olukorra, kus bensiini on turul liiga palju.

Vahepeal kasvanud kütusehinnad on andnud hea võimaluse taasavada USA kildanafta puurtorne. Möödunud reedese raporti kohaselt avati USAs 11 puurtorni, mis on viimase viie nädala jooksul neljas kasv. Puurtornide avamine näitab, et tootjad on valmis turule naasma kui toornafta barrelihind on 50 dollari lähedal.

Kütusehindade langusele aitab kaasa ka Nigeeria ja OPECi tootmismahtude kasvamine ning olukord Kanadas, kus tootjad valmistuvad metsapõlengute järel tootmismahtu kasvatama.