Neljapäeval sai Brüsselis Piima ja Piimatoodete Korralduskomitee istungil heakskiidu määruse eelnõu, mille kohaselt võib Eesti jätkata 2,5-protsendilise joogipiima tootmist ja kasutamist kuni 30. aprillini 2007. aastal.

“2,5-protsendilist joogipiima võib turustada ainult kohapeal, st Eestis toodetud ja töödeldud piimast,” ütles põllumajandusatašee Tauno Lukas. “Naaberriikides toodetud 2,5-protsendilise piimaga Eesti turule ei pääse.”

Teised liikmesriigid võivad 1. maist turustada Eestis üksnes Euroopa Liidus lubatud rasvasisaldusega joogipiima. EL-is kehtestatud joogipiimade klassifikatsioon määratleb täispiima puhul lubatud rasvasisalduseks vähemalt 3,5 protsenti, väherasvaseks loetakse 1,5 — 1,8-protsendilise rasvasisaldusega piima, rasvatu piima puhul ei tohi piimarasv olla üle 0,5 protsendi.

Eestis toodetud joogipiimast üle 90 protsendi on 2,5-protsendiline piim.