Pärnus tegutsevatest majutusettevõtetest kinnitasid nii Hedoni spaahotell, Sadama Villa kui Estonia spaahotell, et on Weekend festivali ajaks juba ammu välja müüdud.

"Esimesed broneeringud tulid juba 2015. aasta augustis, kohe peale eelmist festivali," kinnitas Estonia hotelli müügi- ja turundusjuht Ave Pill.

Sadama Villa juhataja Tatjana Volkova sõnul on nende külalistemajas hetkel alles vaid paar üksikut tuba ja sedagi vaid üheks ööks, mitte terve festivali ajaks.

"Paljud nendest, kes eelmisel aastal käisid, tulevad ka sel aastal tagasi," rääkis Hando Murumägi Hedoni hotellist ning lisas, et mitmed külastajad ütlesid juba eelmisel suvel, et tahavad kindlasti uuesti tulla, kuna jäid väga rahule.

Hinnad üle mõistuse ei käi

Nii Murumägi kui Volkova kinnitasid, et Hedonis ja Sadama Villas on festivali ajaks hindu veidi tõstetud. Sadama Villa puhul on vahe umbes 25-30 protsenti võrreldes tavapäraste tipphooaja hindadega.

Volkova sõnul on külastajad sel aastal juba teadlikumad ning ei torma paaniliselt mitmekordsete hindadega tube broneerima, nagu eelmisel aastal, mil Pärnu majutusasutustes leidis aset tõeline hinnabuum. "Niikuinii me ühe päevaga rikkaks ei saa, nii et ma ei näe mõtet tõsta hindu üle mõistuse kõrgeks," rääkis ta.

Estonia hotellis kehtivad klientidele festivali ajal tavapärased hinnad, küll aga karmistati hinnareegleid ning paluti majutuse eest ette ära tasuda.

Ka Volkova sõnul on Sadama Villa sel suvel õppinud eelmise aasta vigadest: "Sel aastal oleme natuke targemad ja võtsime inimestelt juba raha ette ära," sõnas ta. "Eelmine aasta olime sellega leebed ja lasime veel viimasel minutil tühistada. Ja siis juhtuski see, et oli ilus ilm ja mõni magas lihtsalt rannas ja unustas ära, kus on ta majutus ja kus ta minema peaks."

Kõrgendatud turvameetmed

Ehkki kõik Kasulikuga vestelnud majutusasutused on festivali ajaks turvameetmed kriitilise pilguga üle vaadanud, kinnitavad kõik, et eelmisel aastal möödus Weekend nende jaoks üllatavalt libedalt.

Murumäe sõnul läks Hedoni jaoks eelmisel suvel toimunud festival võrdlemisi rahulikult ning suuremaid probleeme ei esinenud. “Me valmistusime muidugi hästi ette ka. Meil oli eraldi palgatud turvamees, kes valvas nii öösel kui päeval, et hotelli ei satuks inimesed, kes pole meie kliendid.”

Turvamehe palkamine aitas tema sõnul väga palju. Kaebusi ei tulnud ka müra kohta. “Ma usun, et sel aastal läheb sama hästi.”

Sama kinnitas ka Ave Pill Estonia hotellist. "Estonia mõlemad hotellid asuvad küll Pärnu rannarajoonis, kuid Weekendi külalistega meil eelmisel aastal probleeme ei olnud. Hotellide elu Weekendi ajal möödub loodetavasti ka sellel aastal tavapärases kõrghooaja tempos."

Sadama Villa juhataja sõnul on inimesed suurte pidude ajal viisakad. "Oleme küll paar lisatöötajat palganud, aga kõik tulevad siia rahulikult ja nad tulevad ju ainult magama," sõnas Volkova ning lisas, et poissmeeste õhtutega on sageli palju rohkem muret. "Inimesed on väga tublid, tuleb nendega lihtsalt hästi suhelda."

Weekend Festival Baltic toimub Pärnus juba teist aastat järjest ning toob suvepealinna kohale suurel hulgal tantsumuusikafänne. Eelmisel aastal osales festivalil ning selle järelpidudel kokku ligi 100 000 inimest.