„Tööde tulemusena saavad need enam kui tosina aasta eest sotsiaal- ja munitsipaalmajadeks renoveeritud hooned värske välisilme ja energiat säästva täiendava tänapäevase soojustuse,“ ütles abilinnapea Eha Võrk linna pressiteenistuse vahendusel.

„Neis majades on kokku 300 korterit. Tegemist on aastail 2000-2003 rekonstrueeritud majadega, 15 aasta eest käivitunud linna elamuehitusprogrammi nö esimeste pääsukestega,“ lisas ta.

Alasi tänaval asuva kolme maja fassaadide ja soklite renoveerimisele lisaks paigaldatakse pööningutele lisasoojustus, pannakse uued vihmaveerennid ja -torud ning remonditakse koridorid.

Erika tn 9 ja 11 munitsipaalmaja renoveerimistööde käigus tehakse fassaadipesu ja -remont, pannakse uued aknaplekid, korrastatakse ja vajadusel asendatakse fassaadi puitdetailid ja remonditakse karniis.

Maleva tn 2a munitsipaalmaja puhul on lisaks eelöeldule plaanis metallkonstruktsioonide viimistlemine, galerii võrgu montaaž ja uue katusekatte paigaldamine ühes lisasoojustuse paigaldamine ja katuse tuulutuse paigaldamise ning katuse räästaste väljaehitamisega.

Töid teostavad Best Building OÜ, Viking Art OÜ, Akfort OÜ, OÜ Rober Ehitus ja OÜ Baltisigma.

„Tallinna linnal on munitsipaalmajade ehitamiseks ja renoveerimiseks kulunud aastatega kokku üle 60 miljoni euro,“ ütles Võrk. „Riik on pealinna munitsipaalelamuehitust ehk tuhandete abivajajate eluasemeprobleemi lahendamist toetanud läbi Kredexi vaid 4,56 miljoni euroga.“

Tallinna linnal on eluasemeprobleemide lahendamiseks kokku 53 tervikmaja (kokku 4408 korterit), neist 34 tervikmaja kuulub linnale ning koostöös erasektoriga on kasutusse võetud 19 tervikmaja. Lisaks tervikmajadele kuulub Tallinna linnale üle 400 üksikkorteri.

Lisaks on Tallinna linn rajanud kuus sotsiaalmajutusüksust, kus on 510 voodikohta. Euroopa Liidu rahalisi vahendeid on elamumajandusse - sotsiaalmajutusüksuste ja lastekodulaste asenduskodude ehitamiseks - paigutatud 4,81 miljonit eurot.