Läti peaminister Maris Kucinskis tunnistas täna hommikul riigitelevisioonis antud intervjuus, et maksuameti juhi leidmiseks korraldatud konkurss kukkus läbi, vahendas LETA.

Neli kandidaati, kes konkursi teise ringi jõudsid, osutusid komisjoni hinnangul järgmisesse ringi edenemiseks ebapädevateks ning seega tuli maksuametile juhi leidmine selleks korraks läbikukkunuks kuulutada.

Kuna avalik konkurss ei õnnestunud, siis hakatakse maksuametile uut juhti otsima riigiaparaadist endast ning rahandusministril Dana Reizniece-Ozolal on paar võimalikku nime juba pähe tulnud, kellele võiks seda tähtsat ametit pakkuda.

Alates 2013. aasta oktoobrist Läti maksuametit juhtinud Inara Petersone andis tänavu mais lahkumisavalduse ning lahkus ametist juuni lõpus.

Maksude kogumine ja süsteemi efektiivsemaks muutmine läheb Lätis üsna visalt. Tänavu aprillis ütles Läti presidendil Raimonds Vējonis, et tal on häbi, et Eesti riigieelarve maht on üle kümne miljardi euro, aga Läti oma, mille majandus on suurem, vaid üle seitsme miljardi euro. Vējonis süüdistas selles just ebapädevat maksusüsteemi ja nõrka maksuaametit.