Hedon võrgutab püsikliente ka talvel

Spaahotell Hedoni jaoks on käesolev suvi pärast uste avamist 2014. aastal alles kolmas. Sellest hoolimata leiavad kliendid aina tihemini tagasitee. Hedoni hotellipoolega tegelev Hando Murumägi ütles, et ehkki Pärnu turu mõttes on nad väga uued näod, on hotell praeguseks juba laiemalt tuntud.

“Meil läheb kolmas suvi ja kui eelmisel suvel oli palju uudistajaid, siis nüüd on meil kliendid, kes tulevad mitmeks ööks ja korduvalt suve jooksul.”

Murumäe sõnul on suur osa klientidest eestlased, ent nagu Pärnu puhul ikka, käib ka palju soomlasi, lätlasi, rootslasi, kanadalasi ja ameeriklasi. Tema kinnitusel ei ole Hedonis nurisemiseks põhjust ning jätkuv edu lubab ka hindu samm-sammult tõsta, kuna nõudlust jagub. Hindu on aasta-aastalt tõstetud umbes paarikümne euro võrra.

Kui mitme teise Pärnu majutusettevõtte jaoks on suvi põhiline müügiperiood, siis Hedonis käib ka talvel palju külastajaid. Murumäe sõnul on talvel üldiselt nädalavahetused välja müüdud. “See on täiesti normaalne, et isegi kuu aega ette on talvel nädalavahetused välja müüdud. Nädala sees on muidugi natuke vaiksem.”

Sadama Villa teenib põhilise sissetuleku juulis

Pärnus Sadama Villa nimelist külalistemaja pidav Tatjana Volkova sõnas, et suvepealinnas on majutusasutuse pidamine muutunud aasta aastalt raskemaks.

“Variante on nii palju. Mõni inimene pakub oma korterit suvel üüriks või majaosa. Või ostab meelega korteri, et seda suvel välja üürida. Erategijaid on väga palju juurde tulnud ja konkurents on väga suur.”

Volkova sõnul on nende külalistemajas vabu tube saadaval veel ka selleks suveks. Tema kinnitusel on juuli alati hea kuu, isegi kui rannailma pole. “On puhkuste aeg. Sa tuled igal juhul, sa oled vaba, mis sa muud ikka teed... Aga juuni ja august ei ole enam nii head, toad on pooltühjad,” sõnas ta.

“Juuli on ainuke teenimise kuu, nii et me peame hindu tõstma. Me ei ela muidu talve üle."
Tatjana Volkova, Sadama Villa

“Vanasti oli juulis näiteks nii, et tekkisid tihti ülebroneeringud, tahtjaid oli nii palju, et inimesi ei olnud panna enam kuskile. Tänasel päeval sa leiad alati inimesele koha. Alati.”

Volkova sõnul on märgata eestlastest külastajate puhul trendi, kus nad käivad Pärnus suvitamas pigem augusti lõpus, mil hinnad on madalamad kui juulis ja ilm on samas ilus.

Ka Sadama Villas on hinnad järk-järgult igal suvel tõusnud. “Juuli on ainuke teenimise kuu, nii et me peame hindu tõstma. Me ei ela muidu talve üle. Oleks hooaeg pikem, oleks lihtsam,” selgitas Volkova ning lisas, et sisuliselt läheb kogu vaba raha, mis üle jääb, tubade värskendamisele.

“Me väga sooviks laieneda, aga see on nii suur projekt, et selleks peaksin ilmselt kolm elu ära elama (naerab). Hetkel käib meil kõik ringis ja teenindab iseennast: suvel kogume raha, teeme jälle mõned toad ilusaks, et klientidele suvel midagi uut pakkuda, ja jõuame ringiga alati sinna tagasi, kust remonti alustasime, sest toad ju kuluvad. Kui saaksime kuskilt väikse süsti, oleks oluliselt lihtsam,” möönas ta.

“Meil tegelikult kõik toimib, isegi sel väiksel ajal, mil saame reaalselt teenida. Meil on küll väike koht, aga kõik töötab. Kliendid käivad, kliendid tahavad Pärnut näha ja me ise armastame Pärnut. Me tahame siinsetele inimestele tööd pakkuda ja ise seda teha. Me ju töötame ise siin iga päev, värvime, remondime.”

Ehkki Volkova sõnul võiks kliente alati rohkem olla, on tema arvates Pärnus siiski mõtet turismiga tegeleda. “Meie puhul tasub see ikka ära. Samas on inimesed üsna pretentsioonikaks muutunud. Kõik peab olema ilus ja nad valivad rohkem. Hind peab olema vastuvõetav ja vastama toale. Tänasel päeval otsivad inimesed seda vau-tunnet. Nad peavad saama midagi erilist, kui hotellis ööbivad. See annab neile hoogu juurde meid ka edasi soovitada.”

Estonia spaahotelle väisavad kõige enam soomlased

Estonia spaahotellide müügi- ja turundusjuhi Ave Pilli sõnul on Estonia Spa mõlemal hotellil võrreldes eelmise aastaga rohkem broneeringuid, nii uues kuurorthotellis Estonia Resort Hotel & Spa, kui ka ravispaas Estonia Medical Spa & Hotel.

Pilli sõnul saab eelmise aasta põhjal kindlalt väita, et ülekaalukalt kõige rohkem kliente on Soomest. Soomlastele järgnevad arvuliselt eestlased, rootslased, lätlased, venelased, sakslased, norrakad.

Uuel kuurorthotellil läheb hästi. “Meie mõlemas hotellis on välja müüdud kuupäevi, samas tuleb jooksvalt ka tühistamisi kuni kolm päeva enne saabumist – seega tasub alati paar päeva varem üle küsida, kas tube on saadaval,” andis Pill nõu.

Samas möönas Pill, et suve hittürituseks, tantsumuusikafestivaliks Weekend on kõik toad juba ammu välja müüdud.

“Hetkel on Weekend festivali ajaks kõik toad broneeritud. Esimesed broneeringud tulid juba 2015. aasta augustis, kohe peale eelmist festivali,” sõnas ta.