2012. aastal kahanes Soome SKT 1,4, 2013. aastal 0,8 ja 2014. aastal 0,7 protsenti.

Kokku ulatus Soome SKT mullu 209 miljardi euroni. Enim kasvas Soome statistikaameti Tilastokeskuse andmeil lisandväärtus IT-alal, keemiatööstuses, metsatööstuses, äriteenustes, mere- ja õhutranspordis, majutus- ja toitlustussektoris ning kinnisvarasektoris. Lisandväärtus vähenes märkimisväärselt põllumajanduses ja kindlustuses.

Tilastokeskuse teatel hoiab Soome majanduse nõudlust üleval sisetarbimine, mis kasvas mullu 1,1 protsenti. Eratarbimine suurenes 1,5 ja avaliku sektori tarbimine 0,4 protsenti.

Investeeringute maht Soome majandusse kasvas 0,7%; sealjuures kasvas erainvesteeringute maht 2,2%, aga avaliku sektori investeeringud kahanesid 5,1%.

Mullu vähenes Soome eksport 0,2% ja import kasvas 1,9%. Et aga impordihinnad kukkusid selgelt rohkem kui ekspordihinnad, vähenes impordimaht jooksvates hindades isegi rohkem kui eksport, märkis Tilastokeskus. Ekspordi- ja impordihinna suhte paranemise tõttu kasvas Soome neto SKT mullu koguni 1,7%.

Soome äriettevõtetele oli mullune aasta samuti soodne, sest võrreldes eelmise aastaga kasvas omanikutulu koguni 17 protsenti. Tulu kasvule aitasid kaasa suuremad dividendid ja teisest küljest odavam laenuraha.