"Liikmete näol peab olema nõukogus esindatud kontserni tipptasemel juhtimiskogemus, rahvusvahelise äritegevuse kogemus, infrastruktuuri investeeringute, kinnisvara planeerimise ja teostamise kogemus, finantsplaneerimise ja -juhtimise kogemus, riskijuhtimise kogemus, äriõiguse kogemus, avaliku sektori või valitsuse töö kogemus," kirjeldas Regina Raukas, ministeeriumi majandusarengu osakonna ekspert.

Raukase sõnul määratakse valdusettevõtte nõukogu liikmed nominatsioonikomitee ettepanekul. "Kõigile juhikohtadele tuleb avalik konkurss, nagu on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valdkonnas alati olnud ning lisaks peavad ettevõtte tippjuhid olema valmis läbima julgeolekukontrolli," sõnas ta.

Riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni liige Artur Talvik rääkis Õhtulehele, et arvatavasti jääb ühendettevõtte nõukogu ikka poliitiliseks.

Ministeerium ootab riigi transpordifirmade ühendamisega ühte valdusettevõttesse Raukase sõnul 9-14 miljonit eurot lisatulu aastas, pärast seda kui ettevõtete ühendamise kulu on maha arvatud.