Avasta pealinna asemel Valmiera

Läti, teadagi, ei piirdu vaid Riiaga ja on tore, kui reisi peatumispaikade hulka lisada ka mõni väikelinn. Meie soovitame külastada Valmiera väikelinna Gauja jõe ääres, mille vaatamisväärsuste hulka kuuluvad kohalikud Liivi ordulossi varemed ja Valmiera muuseum. Kui sõit saab alguse peale reedest tööpäeva ja kohale jõutakse alles hilja õhtul, tasub päeva lõpus nautida mõnusalt lühikest jalutuskäiku ja hiljem kinnitada keha restoranis Rātes vārti. Sealsed taskukohased hinnad ja huvitavad söögivalikud on restorani muutnud kohalike seas väga tunnustatud kohaks, mis sobib ideaalselt esimese päeva lõppu tähistama.

Valmieras on majutuskohti palju ja ka neile, kes linnast väljas, idüllilises maakohas öö veeta soovivad, on üksjagu valikuid. Meie soovitus on Gauja jõe ääres asuv kämping Guest House Gaujaspriedes, kus vaid 70€ eest saab rentida endale majakese, kus voodikohti tervelt viiele inimesele ja lisaks madratsid kolmele. Majadesse on paigutatud kööginurk ja õue söögilaud ühes lõkkeplatsiga. Toredaks teeb kämpingukoha ka see, et ümbruses on rohkelt erinevaid aktiivseid tegevusi alustades mitmete ujumiskohtadega ja lõpetades tenniseväljakuga.

Avasta Lätit

Valmiermuiža õlletehas

Hommikul tasub aga uuesti autonina Valmiera poole pöörata, et külastada sealset Valmiermuiža õlletehast. Tehasest saab tellida ekskursiooni, mis kulmineerub huvitava õlledegusteerimisega. Ekskursiooni hind on täiskasvanutele 8€ ja lastele, kellele on ettenähtud limonaadide proovimised, vaid 2€.

Omamoodi vaatamisväärsus on ka tehasepood, kus müüakse rohkelt kohapeal valminud jooke ja nende juurde sobivaid suupisteid. Muidugi ei puudu poest ka väike Läti käsitöö valik ja muud suveniirid.

Pane aga tähele, et ekskursioon tuleb eelnevalt ära broneerida!

Avasta Lätit

Pealinn Riia

Sõit Riiga kestab umbes poolteist tundi, kuid maalilised vaated aitavad aega sisustada. Riias ööbimiseks soovitame vaadata kesklinna hotelle, sest isegi neljatärnise vanalinna hotelli võib saada vähem kui 100 euroga. Riia vanalinn on igal sammul huvitav nii lastele kui täiskasvanutele: uudistamist ootavad Mustpeade maja, kassimaja ja muud kuulsad hooned.

Kui otsid elamust, soovitame süüa keskaegses restoranis nimega Rozengrals, mis meenutab nii toitude kui ka teeninduse poolest meie kohalikku Olde Hansat. Toitu serveeritakse sepa poolt meisterdatud anumates ühes savikausside ja puust lusikatega. Huvitavaks teeb restorani ka see, et ühest hoonest teise saab minna läbi kitsa maa-aluse käigu.

Avasta Lätit

Disainipoed Riias

Muidugi ei saa me üle ega ümber kohalikust disainist. Riia disainerite tooteid müüvad üsna mitu poodi, mille seast soovitame külastada kolme:

M50 - Miera iela 17
Pienene - Kungu iela 7/9
Mūsmāja - Kaléju 7

Jaga
Kommentaarid