Burke on briti ehitustööline, kelle boss kirjutas kogemata koma valesse kohta ning ta sai 446,6 naela asemel pangakontole 44 660 naela. Mida teeksid sina sellises olukorras? Pangaviga sinu kasuks, võta 44 660 naela?

Paraku ei ole Monopoli reeglites kirjas seda, mis toimub reaalses elus. Kui viga tehakse panga poolt või pangaülekandes, siis on võimalik see ümber pöörata. Sa pead raha siiski tagasi maksma.

Burke ei olnud sellest reeglist vist midagi kuulnud, sest selle asemel, et veast teada anda, läks ta saadud raha hoogsalt kulutama. Ta pani hakkama ligi 28 000 naela. Teda tabas „kui sul on raha, kuluta seda" palavik. Nüüd on kohtunik teinud otsuse, et ta peab vea tõttu saadud summa tagasi maksma.

Mida ta siis ostis? Auto, elektroonilise sigareti, disainerrõivad, kuldketi, kokaiini ja viina. Lisaks tasus ta hotellitubade eest ja käis veebis hasartmänge mängimas.

Burke kaitses end sellega, et ta arvas, et raha tuli tema arvele küberkuritegevuse tulemusel. Mõne nädala pärast astub mees uuesti kohtu ette ja kui ta ei suuda raha tagasi maksta, siis võib ta vangi minna.

Milline on siin õppetund? Kui sinu pangaarvele ilmub suur rahasumma, mis seal olema ei peaks, ära seda kulutama hakka. Sa pead selle varem või hiljem tagasi maksma.