Opositsiooni ühe liidri Aleksei Navalnõi loodud korruptsioonivastane agentuur väidab, et Šuvalovi koeri lennutatakse eralennukiga, mis maksab ligi 45 miljonit eurot, vahendab Iltalehti.

Väidetavalt on raiskamisest teadlik ka Venemaa juhtkond, aga sellele ei reageerita.

Nimelt on uuringu kohaselt asejuhi perele kuuluvaid Welsh cogri (pembroke) tõugu koeri (mida neil on kokku kuus) sõidutatud korduvalt näitustele ligi 45 miljoni eurose Bombardier Global Express lennukiga. Tegemist on privaatlennunduse tippsõidukiga ja ka ühtlasi ühe kallimaga.

Väidetavalt ongi Šuvalov või tema pereliikmed vedanud koeri (kellest ühe nimi on näiteks Hugo Boss) maksumaksja raha eest soetatud lennukis nädalas mitu korda üle maailma erinevatele näitustele

Šuvalov omab ka uuringu kohaselt mitmeid kodusid maailma eri paigus ning nende väärtus ulatub kokku sadadesse miljonitesse dollaritesse. Samuti on tal neli autot, mis on kokku väärt sadu tuhandeid.

Navalnõi avaldas paljastuse tõestamiseks ka video, milles on tema väitel mitmeid tõendeid uskumatu väite kohta (vaata ülevalt).

Navalnõi tõdeb ka, et kui varasemalt on riigi hüvesid kasutatud enda pereliikmete või sõprade heaks, siis koerte vedamine maksumaksja raha eest ülikallis lennukis on isegi tema jaoks juba uus tase Venemaa korruptsioonis.