Delfiga vestelnud lugeja sõnul on ilmselge, et velotaksod põhjustavad ebamugavusi kõigile, kes kesklinnas liiguvad: ka vanalinna lillemüüjate sõnul on tegemist tõelise nuhtlusega, kui niigi kitsale ribale ennast ka velotakso pressib.

"Sattusin ise ka sellele peale. Lisaks on kaheldav kas ikka on päris liiklusseadusele kohane velotaksode puhul kõrvuti kõnniteel sõitmine?" küsib lugeja.

Lisaks toob ta välja, et tihti üritavad velotaksod end läbi suruda kohtadest, kust nii laial sõidukil oleks ilmselgelt targem end eemale hoida: "Õhtuti võib Saiakangis näha velotaksode läbipressimiskatseid... Nii mõnigi on sinna kinni jäänud."

Vastab Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna patrulltalituse juht Taavi Kirss:

Tänavu on politsei mitmete velotaksodega seotud juhtumite osas menetlust alustanud. Põhjuseks liiklusrikkumised ja jalgratta valed mõõdud. Näiteks on velotaksojuhid osa sõitnud poeuksele ja põrganud ülekäigurajal sõiduautoga kokku. Lisaks on nad jalakäijatele otsa sõitnud, viimati 15. juulil, kui kesklinnas Sadama tänaval sõitis velotakso otsa 62-aastasele naisele.

Tallinna linnavalitsus keelustas mullu augustis oma määrusega velotaksode liiklemise Vanalinnas ning politsei jälgib pidevalt, et need seal ei liiguks. Keeld on põhjendatud, sest velotaksod liiklevad kaootiliselt ja tekitavad ohtlikke olukordi.

Liiklusseaduse paragrahv 87 lõige 4 järgi ei tohi kaherattaline olla laiem kui 80 cm ning kolmerattaline jalgratas laiem kui 125 cm, samas on paljud velotaksod lubatust laiemad.