Minister sõnas, et on aeg otsida uusi võimalusi üle maailma, sealhulgas Hiinas, kes on seni olnud Suurbritanniale suurim välisinvesteerigute allikas, vahendas BBC.

Euroopa Liit ei ole peale Brexitit karistuse režiimil. Me peame Brexitist üle saama ja minimaliseerima lühiajalist majanduslikku mõju ning maksimeerima pikaajalist kasu," lisas kantsler.

Kõneainet pakuvad odavad tööstuskaubad, mis sisenevad Suurbritanniasse kergemini. Eriti kardetakse, et Hiina hakkab Suurbritanna turgu solkima odava terasega.

Vastutasuks odavatele kaupadele ja investeeringutele on Hiina valmis vähendama barjääre brittide teenindussektorile, eesotsas pangandus- ja kindlustusfirmadele.

“Suurbritannia lahkumisega ei ole me enam seotud Euroopa Liidu reeglitega ning seetõttu on Suurbritannial kergem teha lepinguid ka tulevikus. Hiina on juba täna meile strateegiline partner. Oleme suurendanud kaubavahetust ning investeeringuid mõlemalt poolt – kuid kuni tänaseni hoidis meid kinni Euroopa Liit,” lisas minister.

Samas nentis Hammond, et tihe koostöö jätkamine Euroopaga ei ole oluline vaid Suurbritanniale, vaid ka Euroopa riikidele.

Suurbritannia tänane väljakutse on taastada tihedad kaubandussidemed Euroopa Liiduga ning samas luua uusi suhteid riikidega nagu Hiina, mis ei ole omanud kunagi ühtegi vabakaubanduslepet ühegi Euroopa Liidu liikmesriigiga.