Tšehhi rikkuselt teine mees Babis lõi poliitilise liikumise, mis viis ta 2013. aastal võimule. Tema äri on aga muutnud ta kriitikute märklauaks võimaliku huvide konflikti tõttu.

Tšehhi uudisteagentuur Lupa.cz kirjutas, et Tšehhi häkkerid võtsid esmaspäeva õhtul ajutiselt maha Babise valdusfirma Agroferti ja toiduainetööstuse Penami koduleheküljed. Agroferti pressiesindaja kinnitas, et kodulehekülg oli maas umbes 5 minutit.

Häkkerite grupp lubas täiendavaid veebilehekülgede rünnakuid, kui ei tühistata uut seadust, mis kehtestab karmimad nõuded hasartmängudele ja lubab ministeeriumil sulgeda Tšehhis illegaalselt teenust pakkuvaid veebilehti.

„Rahandusministeerium saab peaaegu piiramatu võimu tsenseerida interneti,“ teatasid Anonymousi häkkerid Youtube postitatud videos.
Häkkerid nõudsid ka jaemüügi jälgimise süsteemist loobumist, mille minister tahab võtta kasutusele enne aasta lõppu.

Babis on pööranud alates rahandusministriks saades 2014. aastast tähelepanu maksupettustega võitlemisele ja maksukogumise tõhustamisele. Hasartmänguseadus ja reaalajas käiberaporteerimise süsteem on osa sellest püüdlusest.

Babis ütles Reutersile, et ta kohtus Anonymousi esindajaga ja ähvardas, et ta esitab rünnakute tõttu kriminaalasja avalduse, kirjutab The Star.

„Me tahame vaid kehtestada Euroopa Liidu 18 riigis juba kehtivaid reeglid. Keegi ei taha hakata internetti tsenseerima. See on suunatud hasartmängufirmade vastu, kes ei maksa makse,“ ütles ta.