"Pagas seisis Amsterdamis ja ootas aega, millal sealne teenindusfirma need Tallinna lennule laadib," ütles Tallinna lennujaama tütarfirma Tallinn Airport GH maapealse teeninduse juhatuse esimees Tiit Kepp.

Kepi sõnul oodati Amsterdamist peale šotlaste varustuse veel enam kui 60 pagasit. "Kehtib tõde, et kes maksab, tellib ka muusika: kui tahame väga odavalt lennata, siis peame kahjuks selliste kitsaskohtadega enda reisidel arvestama," tõdes Kepp. Tema kinnitusel jõudis pagas täna kella 14 paiku lõpuks Amsterdamist Tallinnasse.

Kepi sõnul ei ole selliste situatsioonide puhul tihti muud teha, kui lihtsalt paluda antud lennujaama kolleege, et nad pagasi esimesele Tallinna lennukile laadiksid, ent ka seal võivad tihti esineda takistused, kuna lennukite pagasiruumidel on omad reeglid kaalu ja mahu piirmäärade osas.

Varustuseta šotlased meistrivõistlustel ei osale

Eesti Golfiliidu kinnitusel lendasid seitse pagasita jäänud šoti golfimängijat Tallinnasse esmaspäeval läbi Amsterdami, kasutades lennufirmasid KLM ja AirBaltic.

Golfimängijad olid sunnitud kodumaale naasma ning täna Jõelähtmel alanud Euroopa meistrivõistlustel nad paraku osaleda ei saa, kuna kogu mänguvarustust sisaldanud pagas jõudis kohale liiga hilja.

Päris Šotimaa esindajateta turniir siiski ei kulge - kolm sealset mängijat saabusid Eestisse varem ja probleemideta. Seitsme mehe loobumise järel jäi EMil osalevate sportlaste arvuks 137.

Jõelähtmel Estonian Golf Country Club'is algasid neli päeva kestvad Euroopa amatööride meistrivõistlused täna varahommikul.