10. Salesforce
San Franciscos paiknev ettevõte, mis on maailma juhtivaim äriklassi pilveteenuste pakkuja. Võimaldab näiteks programmide ajutist kasutamist interneti kaudu. Ettevõtte looja Marc Benioff kutsub seda „tarkvara lõpuks“. Salesforce’i turuväärtus on 57 miljardit dollarit.

9. Ant Financial
Ant Financial Services Group – varem tuntud kui Alipay – on Alibaba Groupi tütarettevõte. Tegutseb internetimaksete platvormina ning müüb kindlustustooteid. Peakontor asub Hiinas Hangzhous. Turuväärtus: 60 miljardit dollarit.

8. Baidu
Hiina ettevõte, millele kuulub samanimeline otsingumootor. Veebistatistika järgi kuulub Baidu viie maailma külastatuima netilehe hulka. 2009. aastal lõpetas Google tsensuurivaidluste tõttu Hiinas sisuliselt tegevuse, nii et Baidu konkurentsi pärast praegu muretsema ei pea. Otsingumootorit on korduvalt süüdistatud rahvavabariigi jälgimissüsteemis osalemises. Ettevõtte turuväärtus on 62 miljardit dollarit.

7. Uber
Uberi tegevus koosneb veebilehest ja nutirakendusest, mis võimaldab kasutajatel (enamasti erasõitjatelt) küüti tellida. Iga sõidu pealt saab Uber kuni 20 protsenti teenustasu. Ettevõtte maine on üpris vastuoluline, seda just litsentseerimata juhtide kasutamise tõttu. Paljudes riikides on firma tõmmatud ka kohtuvaidlustesse. Uberi turuväärtus on 63 miljardit dollarit.

6. Priceline
Priceline Group on 1997. aastast USAs Connecticuti osariigis asetsev ettevõte, millele kuulub reisiportaal Priceline.com. Firma tegeleb hotelli-, restorani- ja reisibroneeringute ning autorendiga. Priceline’i turuväärtus on 63 miljardit dollarit.

5. Alibaba
Hiina netioksjoni- ja netimüügiplatvormi Alibaba asutas 1999. aastal endine inglise keele õpetaja Jack Ma. 2005. aastal ühines sellega Yahoo (40% osaluses). Üheksa aastat hiljem alustas Alibaba kauplemisega New Yorki aktsiaturul. Aktsiate esmase avaliku pakkumise hind oli rekordiline 22 miljardit dollarit. Alibaba turuväärtus on 205 miljardit dollarit.

4. Tencent
Juriidiliselt paikneb firma Kaimanisaarte maksuparadiisis, kuid tegutseb Hiinas Shenzhenis. Tencenti tegevusalade hulka kuuluvad sotsiaalvõrgustikud, netiportaalid, e-telefoniteenused, võrgumängud, e-kaubandus ja reklaamimüük internetis. Tencenti turuväärtus on 206 miljardit dollarit.

3. Facebook
Konkurentsitult maailma suurim sotsiaalvõrgustik, millel on iga kuu 1,7 miljardit aktiivset kasutajat. Facebook käivitus aastal 2004 ning selle kasv pole tänaseni peatunud. Sotsiaalvõrgustikku on korduvalt kritiseeritud selle andmekaitsepoliitika pärast, seda eriti Euroopas. Facebooki turuväärtus on 340 miljardit dollarit.

2. Amazon
Kõrgeimate müüginumbrite ja turuväärtusega netipood maailmas. Amazoni lõi 1994. aastal Jeff Bezos, kes juhib Washingtonis asuvat ettevõtet nüüd, 22 aastat hiljemgi. Avalikkust on pahandanud firma maksuvältimisstrateegiad. Amazoni turuväärtus on 341 miljardit dollarit.

1. Alphabet
Google’i emafirma Alphabet on laienenud muudessegi valdkondadesse kui vaid otsingumootor: tegeletakse muuhulgas ka e-kaubanduse, turunduse, tarkvaratootmise, tervishoiu, biotehnoloogia ja investeerimisega. Hiidettevõtte peakorter asub California osariigis Silicon Valley’s. Alphabeti omanikeks on selle loojad Larry Page ja Sergey Brin. Selle turuväärtus on 510 miljardit dollarit.