Lisaks Pärnu taksodele teenindavad kümneid tuhandeid Weekendi festivali külastajaid ka mitmed sõidujagamisteenust pakkuvad ettevõtted, kes on oma autojuhid spetsiaalselt selle jaoks Pärnusse toonud: "Meie andsime võimaluse, ütlesime, et meie eelmise aasta statistika järgi nõudlus kasvab sellel nädalavahetusel kusagil 25 korda tavalisega võrreldes," ütles umbes sadakond taksot suvepealinna organiseerinud Taxify arendusjuht Martin Villig, kirjutab ERR uudisteportaal.

Taksojuhtide sõnul on Taxify, Uberi ja teiste sõidujagamisplatvormide tegevus aga ebaseaduslik ja väljunud sõidujagamisteenusest, kuna juhte kutsutakse organiseeritult ühte kohta kokku.

"See on jälle seesama reklaamitrikk, et ei paku konkurentsi - kuidas ta ei paku siis konkurentsi, kui ta võtab teatud osa kliente endale, ikka pakub," märkis taksojuhtide liidu juhatuse liige Lembit Poolak.

Suve algusest saadik on taksojuhid kogunud sõidujagamisteenust pakkuvate autode numbreid, et esitada nende hinnangul ebaseaduslikku taksoteenust pakkuvate juhtide kohta avaldused politseile.

Riigikogu jätkab kokkuleppevedusid reguleeriva seaduse arutelu sügisel.