1. "See, mida sööd, mõjutab seda, kuidas sääski ligi tõmbad"

Levinud on linnalegendid selle kohta, nagu aitaks küüslaugu söömine sääski eemale hoida. Tegelikult ei ole sel mingit vahet, mida sööd. Tegelikult mõjutab sääskede ligitõmbamist rohkem see, milline on sinu ainevahetus ja milliseid biokeemilisi aineid su keha eritab.

2. "Citronella küünlad aitavad sääski peletada"

Ükski katse ei ole seda väidet veel tõestanud. Ainus, mis sidrunilõhnaliste Citronella küünalde põletamisel sääski võib peletada, on tekkiv suits, ent sedagi vaid tuulevaikse ilmaga.

3. "Putukaid peletavad potitaimed aitavad"

Ei aita. Igasugused potitaimed pakuvad sääskedele vaid puhkepaika enda lehtede näol.

4. "Putukalambid aitavad sääskedest lahti saada"

Ehkki elektrilöögi abil putukaid tapvad UV-lambid tapavad edukalt putukaid, on sääskede osakaal putukate püüdmises minimaalne. Katsete käigus on leitud, et kõigist päeva jooksul püütud putukatest tapavad lambid vaid 4-6 protsendi ulatuses sääski.

5. "Lõhnastatud kuivatuslehed peletavad sääski"

Ehkki kuivatile mõeldud lõhnastatud kuivatuslehed võivad mõjuda eemaletõukavalt teistele putukatele, ei ole neist abi sääskede peletamisel."

6. "Poodides müüdavad sääsetõrjevahendid aitavad sääskedest lahti saada"

Poetoodete puhul tuleb tähele panna nende koostist. Otsi koostisosade listist järgmiseid aineid: DEET, Picaridin (teiste nimedega KBR 3023, Bayrepel ja ikaridiin), IR3535 ja sidruneukalüpti õli (OLE) või p-metaandiool (PMD).