1. Näljahäda all kannatavad inimesed ei oleks enam näljased

Suur osa toidust, mida lehmad tarbivad, sobib ka inimestele söömiseks, ent hetkel toidab see vaid lihatööstust. Hetkel läheb näiteks 97 protsenti kogu maailma sojaubadest lehmade söödaks. Eksperdid on toonud välja, et maailma näljahäda kustutamiseks läheks vaja umbes 40 miljonit tonni toitu aastas, ent selle mahu 20-kordne kogus teravilja söödetakse igal aastal sisse loomadele, et toetada lihatööstust.

2. Kasvavale populatsioonile oleks rohkem ruumi

Kasvava lihanõudluse tulemusel muudetakse järjest suuremad maa-alad kas karjamaaks või põldudeks, et kasvatada lihatööstuseks vajaminevat teravilja. Hollandi teadlaste arvutuste järgi jääks 2,7 miljardit hektarit maad vabaks pärast seda, kui inimesed pöörduksid taimetoitluse poole.

3. Miljardid loomad pääseks kannatustest

Kasvava lihanõudluse tulemusel elavad lehmad ja teised söögiks kasvatatavad loomad aina kitsamates tingimustes ning ei näe tihti enda eluaja jooksul päevavalgustki. Kui maailm pöörduks taimetoitluse poole, jääksid miljardite loomade kannatused olemata.

4. Antibiootikumide resistentsuse risk väheneks

Hetkel hoitakse loomi kitsastes tingimustes, mis tähendab seda, et haigused levivad kiiresti ja pärast antibiootikumide manustamist on oht selleks, et tekib resistantsus ja arenevad veelgi võimsamad bakterid, suur.

5. Ülekaalulisus väheneks

Uuringute tulemusel on maailma ülekaalulisuses süüdi suhkur ja liha. Liha söömisest loobumine aitaks vältida ka mitmeid teisi tänapäeva rängemaid haiguseid: kõrget kolesteroolitaset, südamehaigusi ja diabeeti.