Asutajad Net Group ja Imatra Elekter on valdkonna-alast arendustööd teinud juba kümmekond aastat ning loodud idufirmasse Synerall AS koondati kokku kogu loodud know-how, teatasid osapooled PR-firma kaudu.

Syneralli tarkvara on esimene täielikult veebipõhine ja avatud elektriturule kohandatud tarkvarapakett Põhjamaades. Ettevõtte asutajate sõnul on Syneralli eesmärgiks on jõuliselt edasi arendada olemasolevat tehnoloogiat ning müügieesmärgiks jõuda peagi arvestatava turuosani Põhjamaades.

Peagi loodetakse hakata lähiriikides haldama vähemalt 3,5 - 4 miljonit mõõtepunkti ning arendada Synerallist regiooni nutikaim lahenduste pakkuja. See on väljakutse, mis tähendab palju põnevat tööd nii Syneralli tiimile kui ka Net Groupile ja Imatra Elektrile.

Syneralli saavad kasutada ka kõik teised energiaettevõtted lisaks Imatra Elektrile. Eestis on näiteks Syneralli kasutajateks veel VKG Elektrivõrgud ja VKG Soojus, Inglismaal Wilson Energy, Soomes Vihreä Älyenergia ning Keravan Energia.

Net Group on üks Eesti juhtivatest tarkvaraarendusettevõtetest, mille energeetika-ala lahendused on kasutusel Eestis, Soomes, Inglismaal ja mujal maalimas. 2015. aastal osales ettevõte andmevahetusportaali Estfeedi ühe partnerina nutika elektrivõrgu lahenduse väljatöötamisel, mille abil saavad tarbijad tulevikus analüüsida oma majapidamise energiatarbimist ja mõtestada oma tarbimiskohaga seotud infot.

Imatra Elekter on elektrienergia jaotus- ja müügiettevõte, kes osutab võrguteenust ja müüb elektrit Lääne maakonnas ja Viimsi vallas 25 000’le kliendile. Imatra Elekter AS kuulub Kagu-Soomes asuvale elektrienergia tootmisele, jaotamisele ja müügile keskendunud energiakontsernile Imatran Seudun Sähkö OY. Kontserni ajalugu ulatub aastasse 1928.