Forbesi andmetel on hertsogi varade väärtus umbes 10,8 miljardit dollarit (9,7 miljardit eurot), millega ta oli maailmas rikkuselt 68. ja Ühendkuningriigis kolmas, vahendab Financial Times.

Ajalehe Sunday Times rikaste nimekirja andmetel oli Grosvenori varandus väärt 9,4 miljardit naela (11 miljardit eurot). Tema firmale Grosvenor Group kuuluvad kõige kallimad maatükid Londoni kesklinnas, ligi 300 aakrit Mayfairis ja Belgravias, millest suur osa on olnud Grosvenoride perekonna omanduses juba 1677. aastast.

Grosvenor Groupil on maavaldusi ka mujal Inglismaal, Šotimaal, Walesis ja Hispaanias ning taastuvenergia äri.

Vara peamine pärija on hertsogi 25-aastane poeg Hugh Grosvenor, kellest saab seitsmes Westminsteri hertsog.

Hugh Grosvenor on muuhulgas prints Williami poja, prints George’i ristiisa. Tiitli ja suure varanduse pärija on alates selle aasta algusest ise tegelnud biokütustefirma Bio-Beaniga.

Varalahkunud hertsogist jäid maha ka kolm tütart ja naine Natalia.

Briti troonipärija, prints Charles ja tema abikaasa Cornwalli hertsoginna teatasid, et on hertsogi surmast sügavalt šokeeritud ja väga kurvad.

„Ma võin kinnitada, et tema majesteet kuninganna on teadlik uudisest Westminsteri hertsogi kohta. Kuninganna ja Edinburghi hertsog saatsid kaastundekirja,“ teatati Buckinghami paleest.

Financial Times küsis kord, millist nõu annaks Grosvenor noortele ettevõtjatele, kes tahaksid temasarnaseks saada.

„Hoolitsegu, et neil oleks esivanem, kes oli William Vallutaja väga lähedane sõber,“ vastas Grosvenor.