Müsli või granola

Ehkki granola on täis kasulikke toitaineid ja rasvu, võib tassitäis granolat sisaldada 200-500 kalorit.

Kookospiim

Maailm liigub aina enam piimavaba toidusedeli poole ning kookospiim on saanud toitudes asendamatuks koostisosaks. Ent see on väga kaloririkas: üks tassitäis kookospiima sisaldab 553 kalorit.

Kuivatatud puuviljad

Üks tassike kuivatatud aprikoose sisaldab 313 kalorit, samas kui üks tassitäis värsket puuvilja annab sulle vaid 74 kalorit. Üks tass kuivatatud õunu on umbes 209 kalorit ja 100 grammi kuivatatud mangot 319 kalorit. Kuivatatud puuviljade asemel on mõistlikum juba värskeid nosida.

Chia seemned

Chia seemneid nimetatakse tihti supertoiduks ja neid soovitatakse lisada kõikjale. Ent kui hakata mõtlema nende kaloraažile - 70 kalorit supilusika kohta -, ei olegi nad ehk nii "super", kui alguses tundub.

Oliiviõli

Oliiviõli nimetatakse pika eluea ja ilusa naha saladuseks, ent see on päris kaloririkas - supilusikas õlis sisaldub 119 kalorit.

Kikerherned

Kikerhernestest valmistatud hummus on laialt armastatud toit, ent järgmine kord, kui enda lemmiksnäkki ette valmistad, mõtle natuke sellele, kui palju kaloreid see sisaldab: purgitäies kikerhernestes on tervelt 306 kalorit. Ning seda ilma krõpsude või pitaleivata, mida sinna sisse kasta...