"Meile on ta konkreetselt 1,4 miljonit võlgu pluss Jõgevamaa Tootjate Liidule 600 000," rääkis Külmsoo talu peremees ja Tulundusühistu Laeva Piim liige Raivo Musting, vahendavad ERR Uudised.

Küsimusele, kuidas ta teate Kruuda kinnipidamisest vastu võttis, vastas Musting järgnevalt: "No ma olen küll paadunud ateist, aga ilmselt tunne on selline, et vana jumal on siiski olemas."

Musting, kel on senini saamata 50 000 tuhat eurot, ei looda enam oma raha tagasi saada ning pigem on ta imestunud, miks ei võtnud prokuratuur asja menetlusse juba eelmisel aastal, kui Laeva ühistu tegi vastavasisulise ühisavalduse.

"Siis prokurör ei leidnud kuriteo koosseisu. Et minul tekib küll küsimus, et millest selline vahe tegemine riigi rahal ja erafirmade rahal ja kui palju siis peab erafirmadelt ära varastama, et oleks prokuratuuri asi," küsis ta.

AS Tere maksuvõlg on äriregistri andmeil praegu üle 1,24 miljoni euro. Ettevõtte suuremad võlausaldajad on DNB Pank ja Nordea. Nende kõrval on aga võla tasumist ootamas ka piimaühistud.