KAMP Arhitektide kavandi järgi valmiv uus kvartal asub ühelt poolt Stroomi ranna ja teiselt poolt G4S peamaja vahetus läheduses, kunagise Tallinna Autobaasi lao alal. Tänasel pidulikul üritusel leidis õhtujuht Kristo Elias, et paigas on ühendatud „mereõhk ja metsa rahu“.

Üritusel osalejad võisid näitsikute juhendamisel kasutada virtuaalreaalsusprille, et näha paljaste betoonseinte asemel sisustatud kataloogitube. Tehnoloogilist kõrgtaset esitleti ka sisenemisala ette paigutatud lumivalge Tesla elektriauto ning kõigile külastajatele jagatud Click & Grow elektriliste lillepottidega.

Haabersti linnaosavanema asetäitja Juhan Hindov pidas oma kõnes sümboolseks, et avamine toimus just nimelt vabariigi aastapäeva eel, sest Kodulahe kvartal on teatavas mõttes ka Arco Vara taassünd Tallinnas. Arco Vara eelmine elamuarendusprojekt Tallinnas lõppes 2011. aastal. Iseseisvuspäeva juubelist rääkis ka Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid ning rõhutas Hindovi rolli kvartali loomisel: „Just härra Hindov võitles ettevõtlusvabaduse ja õiguse eest siin kortereid ehitada ja müüa.“

Nurgakivi silindri tõi püüdlikult täisnurkades sõites kohale Starship robot. Silindrisse paigutati väljavõte Kodulehe kvartali projektist, värske Postimees, üks rahatäht, kaks visiitkaarti, ajaleht Põhjarannik ja polaroidpilt projektiga seotud inimestest.

Vaata galeriid ja roboti tulekut: