Panime võrdlusesse suuremad Tallinna kinod: kino Sõprus, kino Artis, Kosmos IMAX, Coca-Cola Plaza ning Apollo kinod Solarises ja Mustamäel.

Nagu graafikust selgub, saab kõige soodsamaid filme näha kinos Sõprus, kus on kõige madalam keskmine täispileti hind. Kõige krõbedama hinnaga saab pileti soetada aga Kosmose IMAX kinno, mis on ka mõistetav, kuna tegemist on ainsa IMAX kinoelamust pakkuva kinoga Tallinnas ning saali olemasolu tõstab ka keskmise pileti hinda vastavalt.

Allolevates graafikutes on näha Tallinna kinode piletite hinnastamise süsteem ning iga kino klubikaardi omamisel rakenduv soodustus. Kõige rohkem võidab kinokülastaja siis, kui kuulub mõnesse soodusgruppi ning on kas pensionär, (üli)õpilane või laps.

Samas soosivad kinod ka neid kliente, kes käivad kinos rohkem kui 40 või 50 korda aastas. Nii Artise kui Forum Cinemas klubikaartide süsteemi järgi on pea kord nädalas kinos käivatele inimestele soodustus suurusjärgus kaks eurot pileti pealt. Ilmselt on see variant kõige mõistlikum juhul, kui käia kinos näiteks perega, sest ühele kaardile piletiskoori kogudes on selliselt võimalik 40 või 50 ostetud piletit üsna kiiresti kokku saada.

Sõpruse kinos on Tallinna kinodest kõige lihtsam piletisüsteem: ei mingeid soodustaarte, on vaid üks fikseeritud sooduspilet, mis kehtib kõigile õpilastele, pensionäridele ja üliõpilastele. Lisaks on Sõpruses kolmapäevad alati sooduspäevad, mil kõik piletid maksavad kolm eurot.

Ka Artise hinnad on võrreldes teiste kinodega üpris mõistlikud. Ilmselt mängib nii Sõpruse kui Artise puhul rolli ka tõik, et tegemist on pigem väikeste kinodega, kuhu kõik kassahitid ei jõua ning valik on veidi väiksem.

Artise soodussüsteem toimib Artise klubiga Artišokk liitudes, kus Filmisõbra tiitliga pärjatakse iga klubikaardi omanikku. Filmifänn on kinokülastaja, kes on külastanud Artist aasta jooksul vähemalt 12 korda, Filmifriigi staatusesse tõuseb kinofänn, kes külastab Artist aasta jooksul vähemalt 40 korda.

Kosmos IMAX kino keskmise täispileti hind on küll üsna krõbe, ent selle teeb kalliks eelkõige IMAX saali kõrge piletihind. Soovides vaadata tavaekraanilt lihtinimese kombel filmi, ei põleta kinokülastaja enda rahakotti meeletult suurt auku.

Ka Kosmosel on oma boonusklubi, mille allahindlus ei ole küll nii märkimisväärne kui mõne teise klubi viimase taseme staatus, ent samas on klubikaart huvilisele täiesti tasuta.

Coca Cola Plaza hinnastamise süsteem võtab esmapilgul silme eest üsna kirjuks, kuna kinol on erinevate soodusgruppide jaoks üsna erinevad hinnad. Lisaks tavapärastele soodusgruppidele saavad hinnaalandust ka näiteks sõdurid, kellele teistes kinodes erisoodustused ei kehti.

Forum Cinemas kinoklubi kaart on samuti üsna hea kliendikaart, mida omada, kuna juba pärast liitumist on võimalik saada igalt piletilt soodustust 60 senti. Pärast kümne pileti ostmist rakendub soodustus 1,30 eurot ning pärast 50 pileti ostmist suisa 2 eurot. Samas on klient 50 piletit ostes kinole ka üsna korralikult käivet tekitanud, nii et selline soodustus ei ole üllatav. Forum Cinemas klubikaardiga saab nautida ka mitmeid teisi soodustusi klubi garderoobis ja toitlustuskohtades.

Apollo kinopiletite hinnastamine on põnev selle poolest, et ehkki tegemist on Eesti mõistes suure kinoketiga, on kinopiletite hinnad erinevad ka Tallinna lõikes: Mustamäe kino piletite hinnad on näiteks kallimad kui Solarises.

Apollo kinoklubi kaart on seotud Apollo raamatupoe kliendikaardiga ning nii kinopileteid kui raamatuid ostes kogub klient enda kontole raha, kus 100 euro täitumisel saab poelt vastu viieeurose kinkekaardi. Lisaks kinopiletite hinnale rakenduvale soodustusele kogub kinokülastaja oma kontole kinopileteid ning iga kümnes pilet on tasuta.