"Priit Rohumaa juhtimisel tegi põlevkivi väärindamisega tegelev Viru Keemia Grupp läbi märkimisväärse arengu ning raudteevaldkond ei ole tulevastel aastatel vähem vastutusrikaste valikute ees," ütles Michal majandusministeeriumi pressiteate vahendusel.

"Tänan Raivo Varet Eesti Raudee nõukogu juhtimise eest, ajad pole lihtsad, kuid pidevalt otsiti lahendusi, kuidas paremini hakkama saada ning ettevõttet korrastada, selles on nõukogul roll suur," lisas Michal.

Eesti Posti nõukogu liikmeks määratud Aivar Sõerdil on ministeeriumi teatel pikaajaline kogemus ettevõtete juhtimisel, maksuameti juhina ning rahandusministrina.

"Eesti Post on viimastel aastatel tublisti muutunud, eeskätt on suudetud Omniva kaubamärgiga logistikaäris tugevamaks muutuda. Postiteenus peab olema tagatud, pakiäri on siiski pigem üsna kaugel riigi põhiülesannetest ning selles valdkonnas saab ettevõte ning omanik teha plaane, kuidas edasi areneda. Võimalusi on nii strateegilisest partnerlusest valdkonnas kui börsile minekust, analüüsid selle kohta tulevad sügisel," märkis Michal.

Eleringi nõukogu uueks liikmeks sai börsiettevõtte PRFoods juht Indrek Kasela. Eleringi nõukogust lahkus mai lõpus selle eelmine esimees Kajar Lember, ning seni oli nõukogu liikme koht täitmata.

Samuti pikendas majandus- ja taristuminister Mart Noorma ja Ando Leppimani nõukogu liikme volitusi sihtasutuses Eesti Akrediteerimiskeskus.

Mart Noorma on tuntud Eesti tudengisatelliidi programmi algataja ning juhendajana ning teadust populariseeriva telesaate Rakett 69 kohtunikuna. Ta oli Tartu ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna õppeprodekaan ja on alates juulist 2015 Tartu Ülikooli õppeprorektor.

Ando Leppiman on Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja ehituse valdkonna asekantsler.