Toome teieni The Independenti vahendusel nimekirja neist põhjustest, miks meile just teatud kehapiirkondadesse vistrikud tekivad.

Kulmude vahel või ninal

Kui leiad enda kulmude vahel olevast piirkonnast või ninalt vistrikke, on see suure tõenäosusega tingitud kas suurest stressist või puberteedist. Lisaks puberteedi ajal suurenevale rasutootmisele suurendab rasunäärmete tööd ka stressihormoon adrenaliin, mille tulemusel tekivad vistrikud tihti just eelnimetatud piirkondadesse.

Juuksepiiri lähedal

Kui vistrikud tekivad su juuksepiiri lähedusse, on selle põhjuseks tõenäoliselt see, et kasutad liiga palju juuksehooldusvahendeid, mis ummistavad poore. Teine põhjendus antud piirkonnas asetsevatele vistrikele võiks olla see, et paned enda juukseid tihti pesemata kätega patsi.

Suu ümber

Suu ümber tekkivad vistrikud võivad olla sinna sattunud happeliste või rasvaste toitude söömise tulemusel. Nii et järgmisel korral, kui burgerit sööd, mõtle, enne kui oma sõrmedega nägu katsud.

Põsed

Suure tõenäosusega tähendab see, et peaksid oma käsi tihemini pesema. Põsed on see näopiirkond, mis on kätega kõige rohkem kontaktis ning kannatab esimesena. Antud juhul võib põhjuseks olla ka pesemata mobiiliekraan, mida põse vastas helistamise ajal hoiad.

Kõrvad

Kõrvadele tekkivaid punne seostatakse sageli dehüdratsiooni ehk veevaegusega. Joo rohkem vett ja vähem magusaid karastusjooke!